Adó 1%

fickó4

Fickó

A magyarországi civil nonprofit szervezeteket támogathatjuk személyi jövedelemadónk 1 %-ával, amely óriási segítséget jelent a szervezetek életében. Valójában 1 + 1%-ról van szó, hiszen az egyesületek, alapítványokon felül egyházakat is támogathatunk.

Nekünk, állampolgároknak semmilyen többletköltséggel nem jár a felajánlás, hiszen már befizettük ezt az összeget az államkasszába.

Az alábbi nyilatkozatot: 16EGYSZA_1485943891324 kitölthetjük elektronikus formában, ilyenkor egy adott listából választjuk ki a kedvezményezetteket. Másik formája a papír alapú bevalláson benyújtott nyilatkozat. Februárig, illetve májusig kell beérkeznie a kitöltött  53-as bevallásoknak.  Mindenki ellenőrizheti, hogy beérkezett-e és érvényes-e a felajánlott 1 %. Ha elektronikus formában adtuk be, akkor annak teljesítéséről szintén elektronikus formában kapunk értesítést. Ha papíron juttatjuk el a NAV-hoz bevallásunkat, és nem kapunk értesítést, sem felszólítást, akkor tudhatjuk, hogy minden rendben volt a bevallással és 1 % felajánlással. A civil szervezetek általában közzé teszik honlapjukon, és esetleg a helyi újságokban a beérkezett támogatás felhasználását.

 Egyesek azt gondolhatják, hogy az „én 500 forintommal nem mennek sokra!” – pedig igen, mert sok kicsi sokra megy! Lustábbakban esetleg felmerülhet a kérdés: miért foglalkozzam ezzel? Egyszerű: mert adni jó! Másrészt nem elhanyagolható szempont, hogy a civil szervezetek (például állatmenhelyek)

Zsömi

Zsömi

CSAK EBBŐL A FORRÁSBÓL jutnak bevételhez, hiszen  működésüket sem az állam, sem az önkormányzat nem tudja támogatni.

 Tisztelettel kérlek, hogy támogasd kutyaotthonunkat adód 1 %-ával!

Köszönettel: Lohonyáné Mezei Szilvia egyesületi elnök