Egyesületünkről

logoalpha9876543456Az 1995. óta – s ’98-tól közhasznú szervezetként – működő egyesületünk 2001-ben nyitotta meg kutyaotthonát, melyet az akkori önkormányzattól e célra kapott 600 négyszögölnyi területen magánadományból építtetett meg, s azóta is önerőből tartjuk fenn. A gondjainkba vett kutyusoknak a kényelmes elhelyezésen túl minden ellátást biztosítunk (megfelelő mennyiségű élelem, folyamatos állatorvosi ellátás, foglalkozás, játék, szabad mozgás a füves, fás területen). Igyekszünk mindegyikük számára új, szerető örökbefogadót találni. Akinek nem sikerül, szeretettel gondoskodunk róla élete természetes végéig, mivel kutyaotthonunkban altatás nincs!

Kennelsorunk

Kennelsorunk

Működési területünk elsősorban Pomáz és környéke, de lehetőségeinkhez más településekről hozzánk fordulóknak is igyekszünk valamilyen módon segíteni: ha férőhely híján nem tudjuk a kutyát magunkhoz venni, igyekszünk ideiglenes elhelyezést, vagy ideiglenes befogadót találni számára. Ha van szabad helyünk, a gyepmesteri telepekről is hozunk ki kutyákat, főleg olyanokat, akiknek kevés az esélye az onnan való kikerülésre: idősebb, vagy nem túl tetszetős küllemű, esetleg gyógykezelésre szorul. Jelenleg is több, sintértelepről kikerült kutyus él velünk.

Egyesületünk tagjai ingyen, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik életmentő munkájukat és dolgoznak a menhelyen.

Járnak hozzánk rendszeresen önkéntesek, nyaranta diákok is, segíteni. Kiadásainkat csak adományokból, az SZJA nekünk ajánlott 1%-ból és esetenként pályázati pénzekből tudjuk fedezni, ezen költségeinkhez az önkormányzat igyekszik kisebb-nagyobb eseti összegekkel hozzájárulni.

Legfőbb törekvésünk, hogy kutyaotthonunk folyamatos fenntartásával – ha mód van rá, fejlesztésével – minden, gondjainkba vett kutyusnak biztosíthassuk a túlélést, a boldog, biztonságos élet lehetőségét.

Kérjünk Téged, segíts ebben Te is!

Mindenkit szeretettel várunk, aki valamilyen módon segíteni akarja életmentő munkánkat.

Gyere, segíts, szeretettel váruk!