Befogadási stratégiánk – Együttműködés más szervezetekkel, gazdikkal

Dani - kan

Dani

Egyesületünk a lehetőségekhez mérten igyekezett mind a bajban lévő pomázi kutyák, mind a környékbeli településeken élő kutyák, valamint a távolabbi vidéki területeken lévő kutyák életét megmenteni.

A gazdasági helyzet változása, az emelkedő orvosi költségek miatt jelenleg az alábbi módon tudjuk fogadni bajban lévő kutyákat, abban az esetben, ha van a menhelyünknek szabad befogadó helye.

Új kutya befogadásakor mindig mérlegeljük a jelenlegi állomány helyzetét. Új kutyát nem tudunk úgy fogadni, ha az veszélyeztetheti a már meglévő védenceink ellátását, a menhelyünk fenntartását.

Évente kb. 150 kutyát tudunk újonnan befogadni, ami a mi anyagi forrásainkat, a menhelyük kapacitását, illetve egyesületi aktivistáink számát nézve nem elenyésző szám.

A továbbiakban az újonnan érkező kutyák 90%-a Pomázról, 8%-a a környező vidéki településekről (amely területet nem fedi le más állatvédő egyesület tevékenysége) és 2%-a vidéki területek gyepmesteri telepeiről kell, hogy érkezzen.

Symon - kölyök kan

Symon

Fontosnak tartjuk, hogy elsősorban Pomáz Városát támogassuk munkánkkal, hiszen Pomáz ad otthont a menhelyünknek, támogat minket immáron 22 éve.

Tudjuk, hogy országosan elkeserítő a helyzet a gazdátlan kutyák esetében (is), ezért is fogunk a továbbiakban segíteni más szervezeteknek is segíteni a lehetőségeinkhez mérten.

Amennyiben megkeresés alapján szeretnének hozzánk kutyát beadni, abban az esetben csakis kizárólag írásbeli megkereséseket tudunk érdemben figyelembe venni.

A megkereséseket – akár szervezetektől, akár gazdáktól érkezzenek is – az ave.pomaz@freemail.hu címre várjuk, a kutyáról készült képekkel, leírással, oltási könyvének elküldésével együtt.

Fontos, hogy gazdától csakis ivartalanított, aktualizált oltással rendelkező, az emberrel együttműködő, nem agresszív kutyát tudunk fogadni, mivel kenneljeinkben falkatartás van, és rengeteg gyerek jár ki hozzánk kutyákat sétáltatni!

Valamint azt is fontos hangsúlyozni, hogy kutyacsaládok esetében csakis kizárólag a mamakutyával együtt tudjuk fogadni a kölyköket. Amennyiben a mamakutyát nem kapjuk meg, a kölyköket se tudjuk fogadni, hiszen a kölyök halálos ítéletével felérhet az, ha a mama nem jöhet velük!

Olyan kutyát, akiről előzetes egyeztetés nem történt, nem áll módunkban a menhelyükön fogadni, kivéve akkor, ha életveszély esete áll fenn, de a mérlegelés joga akkor is minket illet.

Lüsszi - szuka

Lüsszi

Azon kutyákat, akiket nem tudunk fogadni, közvetített gazdikeresőként készséggel felteszünk a honlapunkra és Facebook oldalunkra. Fontos, hogy a hirdető visszajelzésének hiányában – tartsuk még a hirdetést, sikerült gazdisodnia -, az ilyen jellegű hirdetéseket a felkerülést követő 2. hónapban letöröljük a honlapról.

Közterületről akkor tudjuk befogadni az állatokat, ha a menhelyünkön van szabad kapacitása, és a karanténozást is meg tudjuk oldani minimum 14 napig. A közterületről történő befogadás minden esetben kockázattal járhat a már meglévő állományunkra, így minden esetben komoly megfontolást igényel egy ilyen befogadás. Előzetesen mindenképpen egyeztetünk a szerződéses állatorvosunkkal, hogy elkerüljük a már meglévő, egészséges állományunk megbetegedését.

Koppány - kölyök kan

Koppány

Nem vagyunk gyepmesterek, így közterületen lévő kutyusokat csak akkor tudunk fogadni, ha van szabad kapacitásunk.

Ezen befogadási stratégiánkat az elmúlt hónapok tapasztalata, gazdasági változása keltette életre.

A megértést és az együttműködést köszönjük!

PÁVE