Ideiglenes befogadással

Állatotthonunk akkor tud újabb kutyát befogadni, ha a korábban megmentett állatot végleges gazdihoz, vagy ideiglenes befogadóhoz juttatjuk. Nagy szükségünk van az ideiglenes befogadók áldozatos,felelősségteljes munkájára, hiszen gyakran ők az elsők, akik az utcára

Fifike meleg otthonban

Fifike meleg otthonban

született/kitett kutyusoknak stabil, nyugodt környezetet biztosítanak.

A biztos otthon, szerető környezet sokat segít egy elhagyott, stresszes, esetleg sebesült állat regenerálódásában. Az ideiglenes befogadók feladata, hogy etessék, takarítsák, tisztán tartsák, neveljék a kutyusokat, játsszanak velük, szükség esetén orvosi kezelést biztosítsanak számukra.

Az Egyesület finanszírozza az orvosi költséget és – kérésre – állateledelt is tudunk adni „kihelyezett” kutyusainknak.

A munka és az örökbefogadó gazdi megtalálása hetekig, hónapokig tarthat, ami felboríthatja egy család mindennapjait. Hiszen esetleg át kell szervezni az eddig programokat és életmódot, át kell rendezni a lakás bizonyos részeit és a saját állatokkal is meg kell ismertetni a jövevényt. A kényelmetlenség és a munka azonban átalakul idővel szeretetté, ragaszkodássá, és „nem adom vissza” érzéssé.

Mi, pomázi önkéntesek, tudjuk, milyen érzés az, amikor el kell válni a gondjainkba vett állattól.

Rozsdi és Szabi

Rozsdi és Szabi

De a fájdalmas, szomorú hiányt kárpótolja az a tudat, hogy jöhet a következő megmentett lélek, helyet tudunk biztosítani egy másik otthonra váró árvának. A célunk pedig minden esetben ez kell, hogy legyen: újabb és újabb, és egyre több kutya megmentése.

Ehhez a munkához keresünk állatbarátokat, akik otthonukba fogadva tudnának segíteni a bajba jutott (és a menhelyre be nem kerülő) kutyusainkon.

M. Sz.